Soğanları Yumurta
Soğanları Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığından daha az kimyon
- Tuz
- 2 adet yumurta
Soğanları Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlı yumurta için tavaya yağı alalım yemeklik doğradığımız 2 adet soğanı ek edin.
- Orta ateşte yakmadan orta ara karıştırarak karamelize olana dek soğanları pişirelim.
- Daha sonra biber salçası domates salçası ve baharatları ek edip karıştıralım 1-2 dakika salçayı kavurun.
- 2 su bardağı su ve tuz ek edelim suyunu çekinceye kadar soğanları pişirelim.
- Bu aşamada ocağı güzelce kısığa alıp 2 adet yumurtayı soğanların üzerine çırpmadan kıralım ,tuz serpiştirip kaşıkla hafif yumurtaları dağıtalım tavanın kapağını kapatıp yumurtaları pişirelim.
- Ve ocaktan alıp servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Soğanları Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















