Obaruşa

Obaruşa Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg un,
- 1/2lt sıcak su, tuz
- 500gr tereyağ
- Yarım kilo yoğurt
- 1/2 (yarım) bardak zeytinyagi/sıvı yağ
Obaruşa Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 kg unumuzu uygun bir kaba alıp kaynattığımız yarım litre sıcak suyu denetimli olarak döküp biraz tuz ekleyip hamur kendini toplarlayana kadar karıştıralım, püf püf dokulu bir hamur elde edelim.
- Hamur soğumaya başladığında 6 eşit kesime bölelim biraz kalın bir yufka elde edelim, yarım bardak yağın içine biraz tereyağ ekleyip eritelim ve açtığımız yufkanın evvel altına sonra üstüne sürelim, bütün bezeleri açıp ortasına yağ sürelim.
- 240 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Ayrı bir kapta tereyağını eritip kaynamadan isteğe göre( içine kremada konabilir) eritelim atını kapatıp içine yarım kilo yoğurdu koyup karıştıralım.
- Pişen hamurlarımızı fırından çıkarıp küçük kesimler halinde bölelim ve üstüne hazırladığımız yoğurt harcını döküp karıştırıp 5 dakika üstünü kapalım, yoğurtlu sosunu çeken yemeğimiz hazır.
Obaruşa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
