Tek Tencerede Sebze Yemeği
Tek Tencerede Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 adet soğan
- 150 gram kıyma
- 2 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 ymk kaşığı salça
Tek Tencerede Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerede sırasıyla patates,biber ve patlıcanları kızartalım.
- Aynı tencerede kalan yağda soğanı ve kıymayı kavuralım.
- Salça ve domateşte ekleyıp kavurmaya devam edelim. Bu esnada tuzda ekleyelim.
- Sonra evvelden kızarttığımız zerzevatları ekleyelim.
- Üzerine yarım çay bardağı su ekleyip 10 dk pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Tek Tencerede Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















