Puf Puf Poğaça
Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında )
- 1 su bardağı süt (ılık olması zorunlu)
- 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurtanın akı ile sarısını ayırıyoruz sarısı üzerine sürmek akını ise hamura kullanmak için.
- Yumurta akının üzerine un hariç bütün gereçleri ekliyoruz hafifçe çırpar formda çatal yardımıyla maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Karıştırdığımız materyallere un ekleyip kulak göğsü kıvamına gelene yoğuruyoruz kabımızın ağzını streç filmleyip bir örtüye sarıp en az yarım saat mayalamaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzdan küçük bezeler kesip bezeliyoruz 5 dakika dinlendiriyoruz.
- Bir çay tabağına 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup parmaklarımızın ucunu yağlayarak bezlerimizi açıp iç harcımızı koyuyoruz kenarlarından kapatmaya başlayarak kapattığımız poğaçalarımızı tekrar bezeleyip yağladığımız tepsiye diziyoruz.
- Ayırdığımız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ katarak fırça yardımıyla karıştırıp poğaçalarımızın üzerine sürüyoruz ve 180°derecede evvelce ısıttığımız fırına veriyoruz 30 dakika bekleyip fırından çıkartıyoruz. (pişme müddeti fırınlara nazaran değişkenlik gösterebilir) afiyet şifa olsun inşallah 🌾.
Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















