Sulu Tavuk Yemeği
Sulu Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 1 tane domates
- 1 tane biber
- 1 diş sarımsak
- Dolu dolu bir yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı
- Tuz
- 2-3 adet defne yaprağı
Sulu Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuğu temizleyip ayıklayıp yemeklik olacak halde doğrayalım. Soğan biber ve domateside doğrayıp hazır edelim.
- İdeal bir tencereye zeytinyağını koyup doğradığımız soğanlarıda ekleyip kavuralım.
- Ardından salçayıda ekleyip bir iki sefer karıştırıp doğranmış biberleri ek edelim.
- Sonra sırasıyla doğranmış domatesleri ve tavuklarıda ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
- Bu evrede tencerenin altını kısıp beş dk kadar tavuğun suyunu salmasını bekleyelim.
- Tavuklar sulanınca üstü bata olacak biçimde suyunu ekleyip defne yapraklarını atalım.
- Tuzunu ayarlayıp isteğinize nazaran baharat ekleyebilirsiniz.
- Tavuklar pişince ocaktan alıp servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun ❤️.
Sulu Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















