Sarımsaklı Ekmek
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru:
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 3 çay bardağı ılık su
- 1.5 çay bardağı siyez unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 – 5.5 çay bardağı un
Üzerine:
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 4 büyük sarımsak
- 1 avuç maydanoz/dereotu
Üzerine sürmek için:
- Süt
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya ılık suda eritilir.
- Siyez unu ek edilir.
- Akabinde tuz ve un ek edilerek hamur toparlanır ve üzerine nemli bez örtülerek 40 dakika mayalandırılır.
- Mayalanan hamur 30×30 çapında açılarak üzerine rendelenmiş sarımsak, küçük doğranmış maydanozlu tereyağ karışımı sürülür.
- Hamur rulo yapılır ve tekrar 10 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen hamur tam ortadan ikiye kesilir ve kesik kısım üst gelecek biçimde kıvrılır ve tekrar 10 dakika daha dinlendirilir.
- Üzerine süt sürülerek evvelce ısıtılmış 225 dereceli fırının orta kısmında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















