İtalyan Pizza
İtalyan Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Pizza Hamuru:
- 2 su bardağı un
- 1 paket instant maya (10 g)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizza Sosu Materyalleri:
- 3–4 yemek kaşığı domates sosu
- 1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
- Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
Üst Materyaller:
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- 1 küçük konserve ton balığı
- 1 küçük kırmızı soğan
- Siyah zeytin
- Kapari
- Kiraz domates
- 1 çay kaşığı kuru kekik
İtalyan Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık suyun içine maya ve şekeri ekleyip karıştırın, 5 dakika bekletin.
- Un ve tuzu bir kaba alın, ortasını açın.
- Maya karışımını ve zeytinyağını una ekleyin.
- Hamuru yoğurun, pürüzsüz ve elastik olana kadar yaklaşık 8–10 dakika.
- Hamuru yağlı bir kaba koyun, üzerini örtün, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Hamur kabarınca havasını alın, istediğin biçimde açıp kullanın.
- Fırını 200°c’ye (390°f) ısıtın.
- Mayalanmış hamuru açıp fırın tepsisine yahut pizza taşına yerleştirin.
- Üzerine domates sosunu eşit halde sürün.
- Mozzarella peynirini serpiştirin.
- Ton balığını, ince dilimlenmiş kırmızı soğanı ve isteğe bağlı materyalleri ekleyin.
- Kuru kekik serpiştirin.
- 10–12 dakika, peynir eriyip üstü hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkar, dilimle ve sıcak servis yap.
İtalyan Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






