Sirkesiz Susuz Ve Limon Tuzsuz Domates Turşusu
Sirkesiz Susuz Ve Limon Tuzsuz Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 litrelik kavanoz için
- 6 adet sivri domates
- Kalem biber
- Her domates için yarım çay kaşığı kaya tuzu
- Her domates için 1 diş sarımsak
Sirkesiz Susuz Ve Limon Tuzsuz Domates Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım zirvelerini azcık oyup çıkaralım.
- Parmağınızı olduğumuz yere yavaşça bastıralım, yarım çay kaşığı tuzu, 1 diş sarımsak koyalım kavanoza yarleştirelim .
- Kalan boşluklara biberleri koyup kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına koyalım .
- Yaklaşık 2 hafta sonra yemeye hazır isterseniz kısa kadar bekletin .
Not:benim kavanozun tane domates aldı biraz büyüktü siz kavanoz dolana kadar kaç tane alırsa ona nazaran yapın.
Sirkesiz Susuz Ve Limon Tuzsuz Domates Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














