Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tarifi

Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo domates (Tarla domatesi ve yumurta domatesi karıştırıyorum)
  • Yarım kilo sivri biber (acı-tatlı karışık kullandım)
  • 1 bardak zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri güzelce yıkadıktan sonra ince ince dilimledim. Tencereye bir çay bardağı yağı alıp biberleri ekledim.
  2. Biberler kavrulurken domateslerimi soyup küçük küçük doğradım. Biberlerin rengi dönünce domatesleri ekledim.
  3. Yarım saat kadar ağzı kapalı, orta ara karıştırarak pişirdim. Akabinde 1 yemek kaşığı kaya tuzunu ekledim.
  4. 40 dakikada bu halde kaynadıktan sonra evvelce kaynatıp hazırladığım kavanozlara paylaştırdım.
  5. Kavanoz kapaklarım yeniydi ve kaynar suda beklettim. Düzgünce kurulayıp sıkıca kapattım.
  6. Bu ölçüyle 5 küçük 1 büyük kavanoz menemenim oldu. Devamını yapacağım:) lakin az ölçü isteyenler için uygun bir tanım. Afiyet olsun.

Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Ispanaklı Börek
Çilekli Roka Salatası
Şeftalili Enfes Spoonful
Peynir Tabağı
Yoğurtlu Yulaf Kasesi
Peynirli Buzluk Böreği
Hdabla | © 2025 |