Çilek Marmelatı

Çilek Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kg çilek
  • Çilek ölçüsü kadar şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Çilek Marmelatı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri temizleyip güzelce yıkıyoruz.
  2. Yıkadığımız çilekleri doğruyoruz.
  3. Bir kaseyle çilekleri ölçerek tencereye koyun.
  4. Çilek kase sayısı kadar birebir kaseyle üzerine şeker ekleyin.
  5. 1 saat kadar o biçimde bekletip kaynamaya bırakın kaynayan sulanan çilekleri el blenderinden geçirin.
  6. Kıvamı çok sulu ise 1,5 yemek kaşığı nişastayı suyla açıp tencereye ekleyin. Yeterlice kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
  7. Kavanozlara doldurun.
  8. Ters çevirip bir gece o denli bekletin. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Çilek Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Soslu Fırında Tavuk
Portakallı Köstebek Pasta Tarifi (Videolu)
Buzluk İçin Zencefilli Kurabiye (Videolu)
Mısır Patlaklı Sağlıklı Gofret
Fındıklı Tarçınlı Kurabiye
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |