Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1 paket krema
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Frambuaz sosu için;

  • 400 gram frambuaz
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday)
  • 1 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti

Frambuazlı Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekimiz için yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpıcı ile çırpalım.
  2. Sonra içerisine öteki materyalleri ekleyip çırpmaya devam edelim. (unu kesinlikle eleyerek ekleyelim daha pürüzsüz bir kek hamuru elde etmenizi sağlayacak).
  3. Önceden ısıtılan fırınımıza kekimizi koyalım.
  4. Unutmayalım 170 derecede 30 -35 dk. Birinci 25 dakika fırınımızı açıp keki söndürmeyelim.
  5. Şerbeti için tüm materyalleri bir kaba koyup şekerler eriyene kadar güzelce karıştıralım.
  6. Kekimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kürdan yardımıyla 5 cm aralıklarla kekimize kürdanı batırıp çıkartalım.
  7. Ilıyan kekimize yaptığımız şerbeti yavaş yavaş ekleyelim.
  8. Şerbeti çeken kekimizi krem şanti ile sıvıyalım. Bu süreci çok bastırmadan yapın yoksa şerbet ile yumuşayan kek sıvadığınız spatulaya gelebilir.
  9. Frambuaz sosumuz için tüm materyalleri ocağa almadan karıştıralım.
  10. Ocağa alıp kıvam alana kadar pişirelim.
  11. Sosumuz soğuyunca kekin üzerine dökebiliriz. Afiyet olsun.

Frambuazlı Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurma Topları
Bol Kaşarlı Tost
Mersin / Adana Yöresi Sıkma Ve D Börek
Yulaflı Glutensiz Lavaş / Krep
Tam Ölçülü Mercimek Köftesi
Patlıcan Sarma
Hdabla | © 2025 |