Frambuazlı Trileçe
Frambuazlı Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1 paket krema
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
Frambuaz sosu için;
- 400 gram frambuaz
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday)
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
Frambuazlı Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekimiz için yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpıcı ile çırpalım.
- Sonra içerisine öteki materyalleri ekleyip çırpmaya devam edelim. (unu kesinlikle eleyerek ekleyelim daha pürüzsüz bir kek hamuru elde etmenizi sağlayacak).
- Önceden ısıtılan fırınımıza kekimizi koyalım.
- Unutmayalım 170 derecede 30 -35 dk. Birinci 25 dakika fırınımızı açıp keki söndürmeyelim.
- Şerbeti için tüm materyalleri bir kaba koyup şekerler eriyene kadar güzelce karıştıralım.
- Kekimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kürdan yardımıyla 5 cm aralıklarla kekimize kürdanı batırıp çıkartalım.
- Ilıyan kekimize yaptığımız şerbeti yavaş yavaş ekleyelim.
- Şerbeti çeken kekimizi krem şanti ile sıvıyalım. Bu süreci çok bastırmadan yapın yoksa şerbet ile yumuşayan kek sıvadığınız spatulaya gelebilir.
- Frambuaz sosumuz için tüm materyalleri ocağa almadan karıştıralım.
- Ocağa alıp kıvam alana kadar pişirelim.
- Sosumuz soğuyunca kekin üzerine dökebiliriz. Afiyet olsun.
Frambuazlı Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






