Patates Graten
Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 3 büyük patates
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 2.5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Yenibahar
- Rendelenmiş kaşar
- ( muskatta yakışır isteğe bağlı)
Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri ne kalın ne ince olacak formda borcama dizin.
- Tereyağını bir tencerede eritin ve unu ekleyip kavurun kokusu çıksın.
- Kavrulan un ve tereyağının üzerine bir paket krema ve sütü ekleyin. Yoğunlaşana kadar pişirin daima karıştırın.
- Koyulaşınca baharatları ekleyin.
- Beşamel sosu patateslerin üzerine gezdirip fırına koyun.
- Alt üst 200 derece güzeldir.
- İsterseniz üzerine yağlı kağıt yahut alüminyum folyo ile pişirebilirsiniz.
- Patatesler yumuşayınca çıkarıp kaşarı üzerine ekleyin kızarana kadar pişirin afiyet olsun. Yenibahar çok yakışıyor.
Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











