Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan)

Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk su bardağı su ( ele yapışmayan /sert olmayan bir hamur olacak)

Alt katmanı için :

  • 4 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine:

  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 3 su bardağı yoğurt

Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu tüm materyalleri karıştırarak suyunu denetimli ekleyerek yoğuruyoruz.
  2. Dinlenmesi için bir kenara bırakıyoruz.
  3. Soğanlarımızı kavurana kadar bekletiyoruz.
  4. Hamurumuz biraz dinlenirken tereyağımızı ve zeytinyağını tenceremize koyup eritiyoruz.
  5. Sonra uzun ince (sövüş) doğranmış soğanlarımızı ekleyip güzelce karamelize olacak halde kavuruyoruz. Altına kapatıyoruz.
  6. Hamurumuzu çok az un yardımıyla ince katman halinde açıyoruz istediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz ben makarna üzere kestim sonra kestiğimiz hamuru tuzlu ve yağlı suda 3-4 dakika haşlıyoruz. (makarna gibi)
  7. Haşladığımız makarnaları soğanlı harca koyuyoruz.
  8. Güzelce karıştırıp tereyağının her tarafını aldığına emin olunca servis ediyoruz.
  9. Servis esnasında üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun.

Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Pastane Poğaçası
Sultan Kebabı
Limonlu Cheesecake
Yunan Usulü Cacık Tarifi: Tzatziki
Yalancı Vişneli Cheesecake
Kürt Böreği
Hdabla | © 2025 |