Kıymalı Su Böreği
Kıymalı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç gereçleri;
- 300 gram kıyma
- 1 çay kaşık tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
Hamur orta katları için;
- Eritilmiş tereyağı
Kıymalı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları kırıp azar azar unu ve tuzu ekleyip bir hamur elde edelim. Dinlenmeye alın.
- İç harcı için soğanı ister rendeleyin ister çok küçük doğrayın ben doğradım. Sonra kıymayı ekleyip kavurun.
- Tuzunu, karabiber ekleyin ,kenara alın soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamuru 12 eşit modüle bölün nasıl bir tepside yapacaksanız onun boyutunda açın ben yuvarlak tepside yaptım hepsini unla açın.
- Büyük bir tencerede açtığımız yufkaları haşlamak için su kaynatın.
- Kaynayan suyun içine tuz ekleyin ve bir yufkayı alın içine atın 1 dk tutun çıkartın, yanında öteki bir büyük kabın içine soğuk su bulundurun içine atın elinizle fazla suyu alın.
- Altını yağladığınız tepsinin içine güzelce yerleştirin, üzerine 2 yemek kaşığı erittiğiniz yağdan gezdirin .
- 6 yufkayı bu türlü yapın sonra soğumuş kıymayı koyun üzerine kalan 6 yufkadan bir adedini kuru bir halde serin ve üzerine yağ gezdirin .
- Kalan 5 yufkayı haşlayın, ortalarına yağ gezdirmeyi unutmayın.
- Haslama işi bittikten sonra üzerine tekrar yağ gezdirin, bıçakla üzerini birkaç yerine batırın.
- Sonra ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin.
- İsterseniz zıt çevirip biraz daha kızartabilirsiniz.Afiyet olsun 😋.
Kıymalı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















