Patatesli Çıtır Börek
Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet taze yufka
- 125 gram eritilmiş tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- 5 adet ortaboy patates
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 rer çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- Toz biber
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp düzgünce ezelim.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ bir yemek kaşığı tereyağı ek edelim ,ısınınca üzerine minik yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavuralım, baharatlarını ek edip karıştıralım ,üzerine haşlanmış patatesleri ekleyip güzelce karıştırıp kenara bırakalım.
- Yufkalar için eritilmiş tereyağ ve sıvı yağı karıştıralım.
- İlk yufkayı tezgaha serelim üzerini tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürüp güzelce yağlayalım.
- Üzerine öbür yufkayı serip tekrar yağlayalım ,diğer yufkalara da birebir süreci yapalım, son yufkayı yağladıktan sonra bir çaydanlık kapağı ile yada öteki yuvarlak bir aparat ile keselim kenarlarından kalan küçük yufkaları içine döşeyebilirsiniz.
- Kesmiş olduğunuz yufkaların yarısına patatesli harçtan koyup kapatın üzerine hafif bastırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam atın evvelden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin afiyet olsun 👌👌👌.
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















