Ispanaklı Peynirli Kiş

Ispanaklı Peynirli Kiş Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı ılık su
Dolgu için;
- 1 demet ıspanak
- İsteğe bağlı 1 yumurta
- Ispanakları kaplayacak kadar süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Serpmek için;
- Kaşar peyniri
Ispanaklı Peynirli Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, tereyağ, su ve tuzu karıştırıp hamurumuzu yoğuralım. Hamur ele yapışmayacak ama çok da kuru olmayacak kıvama geldiğinde hamuru streç sinemaya sarıp yahut üzerini pak bir bezle örtüp buzdolabında yaklaşık 30dk beklemeye alalım.
- Hamurumuz dinlenirken iç dolguyu hazırlamaya geçelim, ıspanakları güzelce yıkayalım ve tavada zeytinyağ ile kavurmaya alalım.
- Ispanaklar yumuşayınca üstüne göz kararı süt ekliyoruz üstlerini kaplaması kâfi. Baharatlarımızı da atalım ve soğumaya bırakalım. Bu etapta dilerseniz yumurta ekleyebilirsiniz.
- Hamurumuzu uygun bir kalıba yayalım ve çatalla delikler açalım çok kabarmaması ismine. Üzerine dolgumuzu dökelim ve evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırına yollayalım.
- 8-10 dakika sonra kalıbı çıkarıp üzerine peynirimizi ekleyelim ve bir 10dk daha pişirelim. Afiyet olsun! Fırından yahut süt yumurta ölçüsünden zamanlama değişiklik gösterebilir bu sebeple altını ve üstünün kurumasını takip ederseniz daha düzgün olur <3.
Ispanaklı Peynirli Kiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

