Erik Tavası

Erik Tavası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo erik
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 5 adet orta uzunluk domates
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 4 tane biber (ben kırmızı koydum)
  • 3 baş sarımsak (isteğe nazaran az ya da çok ekleyebilirsinz)
  • 2 kepçe zeytin yağı (sonra yeniden ekleyebilirsinz)
  • Tuz damak zevkine göre
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (çok tepelemeden)
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı su (kontrolü ekleyin)

Erik Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce baharatları ve salçayı fırın tepsimize ekiliyoruz sonra biraz su ve zeytin yağımızı ekliyoruz karıştırıyoruz.
  2. Soğanları, sarımsakları, domatesleri ve etimizi ekliyoruz ve hepsini karıştırıyoruz.
  3. Erikleri de ekliyoruz biraz su daha ekliyoruz.
  4. Fırına veriyoruz ben 45 dk pişirdim üstü güzelce kızarsın diye fırından fırına değişiklik göstere bilir denetimli pişirin☺️

Erik Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli Soğuk Kahve
Sosisli Makarna
Pratik Ezogelin Çorbası
Şekerpare
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü
Sebzeli Et Yemeği
Hdabla | © 2025 |