Portakallı, Lorlu, Cheesecake Kurabiye

Portakallı, Lorlu, Cheesecake Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı hamura beyazı lora
  • 3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 bardak kadar un denetimi eklenecek

İç materyali için;

  • 200 tatlı lor
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet yumurta akı

Üzerine;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Portakallı, Lorlu, Cheesecake Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç dolgusunu hazırlayalım lor ve şekeri karıştırıp yumurta akı, portakal kabuğu rendesi ekleyip karıştıralım.
  2. Hamura margarin ve şeker portakal kabuğu rendesini karıştıralım, akabinde yoğurt ekleyelim ve karıştıralım vanilya kabartma tozu un ek edip karıştıralım yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Sonra ister kalıp ile ister elimizde poğaça üzere iç harcı içine koyup form verip, fırın tepsisine koyup hazırlayalım.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  5. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim afiyet olsun.

Portakallı, Lorlu, Cheesecake Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Mayalı Pişi
Patlıcan Kebabı
Yeşil Pamuk Poğaça
Yoğurtlu Patates Salatası (Videolu)
Pudingli Kek
Cevizli Küllü Kurabiye
Hdabla | © 2025 |