Truff (Bisküvili Pratik Toplar)
Truff (Bisküvili Pratik Toplar) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 paket petibör bisküvi (2 burçak 2 kakaolu petibörle de hoş oluyor)
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı ceviz kırığı (şart değil tercihe bağlı)
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
- Kakao
- Fındık
- Toz antep fıstığı
Truff (Bisküvili Pratik Toplar) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvili toplar tanımı için bisküvilerimizi küçük kesimler halinde kıralım ve uygun bir kap içerisine alalım.
- Ardından tereyağını eritelim ve başka bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine süt, toz şeker ve kakaoyu ekleyelim, tel çırpıcı ile tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Yeterince karıştırdıktan sonra kırdığımız bisküvileri karışıma ek edelim.
- Üzerine ceviz kırığını da ekleyelim ve tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Harcımızı yarım saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Harcımız hazır olduktan sonra harçtan dilediğiniz büyüklükte bir kesim alarak elimizde yuvarlayalım.
- Şekillendirdiğimiz topları hindistan cevizi, fındık, antepfıstığı yahut kakaoya bulayalım.
- Harcımız büsbütün bitinceye kadar tüm topları şekillendirip üzerlerini güzelce bulayalım ve servis edelim.
Truff (Bisküvili Pratik Toplar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






