Peynirli Simit Poğaça
Peynirli Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı maden suyu ( oda ısısında )
- 3 adet yumurtanın beyazı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 buçuk yemek kaşığı kuru maya
- Alabildiği kadar un
İçi için;
- 1 kase beyaz peynir
Üstü için;
- 1 su bardağı susam
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
Peynirli Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabınızın içine maden suyunu koyunuz, üzerine mayayı ve şeker ekleyip aktifleştiriniz.
- Sonra öbür materyalleri ekleyiniz en son unu denetimli olarak ek edip ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Üzerini kapatıp 40 -45 dakika kadar mayalandırınız ,sonra mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırınız.
- Elinizle avcunuzun içinde hafif bastırırınız ortasına beyaz peynir koyup kapatınız hepsine birebir süreci yaptıktan sonra suyu ve pekmezi karıştırınız .
- Poğaçaları evvel pekmezli suya sonra susama batırınız, üzerine çizikler atıp fırın tepsisine yağlı kağıt serip tepsi mayası yapınız.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz .
Not : pişirme müddeti fırından fırına değişir görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.
Peynirli Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














