Ajvar

Ajvar Tanımı İçin Malzemeler

  • ️5 kg domates
  • ️2-3 adet soğan
  • ️5 kg kapya biber
  • ️1 kg patlıcan
  • ️10-12 diş sarımsak
  • ️1 çay bardağı zeytinyağı
  • ️1 yemek kaşığı kaya tuz (damak zevkine nazaran ayarlanır)
  • ️1 tatlı kaşığı şeker
  • ️1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • ️1 tatlı kaşığı karabiber
  • ️6-7 adet acı biber (isteğe bağlı)

Ajvar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlara kesikler atıp üzerine zeytinyağı gezdirip 40-45 dk 200 derecede közleyelim. Biberleri de tıpkı halde közleyelim. Biberlere kesik atmayın.
  2. Soğanları irice keselim, sarımsakları da ekleyip zeytinyağıyla birlikte kavuralım. Domatesleri iri kesip ekleyelim. Düzgünce yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Közlenen patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyalım. Tencereye ekleyelim.
  4. Tuzu,baharatları ekleyip karıştıralım. Blenderdan geçirelim. Kaynar haldeyken kavanozlayalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗.

Ajvar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En İyi Mantı Tarifi
Tortilla Lavaş İle Harika Kahvaltılık
Orijinal Pastane Supanglesi
Trileçe Tatlısı
Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek
Çikolatalı Borcam Pastası
Hdabla | © 2025 |