Ajvar
Ajvar Tanımı İçin Malzemeler
- ️5 kg domates
- ️2-3 adet soğan
- ️5 kg kapya biber
- ️1 kg patlıcan
- ️10-12 diş sarımsak
- ️1 çay bardağı zeytinyağı
- ️1 yemek kaşığı kaya tuz (damak zevkine nazaran ayarlanır)
- ️1 tatlı kaşığı şeker
- ️1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- ️1 tatlı kaşığı karabiber
- ️6-7 adet acı biber (isteğe bağlı)
Ajvar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlara kesikler atıp üzerine zeytinyağı gezdirip 40-45 dk 200 derecede közleyelim. Biberleri de tıpkı halde közleyelim. Biberlere kesik atmayın.
- Soğanları irice keselim, sarımsakları da ekleyip zeytinyağıyla birlikte kavuralım. Domatesleri iri kesip ekleyelim. Düzgünce yumuşayana kadar pişirelim.
- Közlenen patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyalım. Tencereye ekleyelim.
- Tuzu,baharatları ekleyip karıştıralım. Blenderdan geçirelim. Kaynar haldeyken kavanozlayalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗.
Ajvar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















