Balkan Sosu- Lutenitsa

Balkan Sosu- Lutenitsa Tanımı İçin Malzemeler

  • ️5 kg domates
  • ️3 kg kırmızı kapya biber
  • ️1 kg patlıcan
  • ️500 gram havuç
  • ️10-12 diş sarımsak
  • ️1 çay bardağı zeytinyağı
  • ️1 yemek kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı toz şeker
  • ️1 tatlı kaşığı karabiber
  • ️1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Balkan Sosu- Lutenitsa Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biber ve patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Patlıcanları fırına atmadan evvel kesik atmayı unutmayın.
  2. Domatesleri irice keselim. Havuçları haşlayalım.
  3. Yağ, sarımsak ve domatesleri tencereye alalım. Kaynatalım. Güzelce yumuşayınca patlıcan, biber ve havuçları ekleyelim. Baharatları ekleyip karıştıralım, blenderdan geçirelim, orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirin. 30-40 dk.
  4. Sıcakken kavanozlara doldurup zıt çevirin. Hem kahvaltıda ekmeğe sürülüyor hem de yemeklerin yanında olağanüstü gidiyor 😍.

Balkan Sosu- Lutenitsa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kek
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Sebzeli Tuzlu Kek (Videolu)
Kahvaltıya Yumurtalı Ekmek
Giresun Patar Kadayıf Tarifi (Videolu)
Jalapieno ( Meksika) Biber Turşusu
Hdabla | © 2025 |