Balkan Sosu- Lutenitsa
Balkan Sosu- Lutenitsa Tanımı İçin Malzemeler
- ️5 kg domates
- ️3 kg kırmızı kapya biber
- ️1 kg patlıcan
- ️500 gram havuç
- ️10-12 diş sarımsak
- ️1 çay bardağı zeytinyağı
- ️1 yemek kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı toz şeker
- ️1 tatlı kaşığı karabiber
- ️1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Balkan Sosu- Lutenitsa Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biber ve patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Patlıcanları fırına atmadan evvel kesik atmayı unutmayın.
- Domatesleri irice keselim. Havuçları haşlayalım.
- Yağ, sarımsak ve domatesleri tencereye alalım. Kaynatalım. Güzelce yumuşayınca patlıcan, biber ve havuçları ekleyelim. Baharatları ekleyip karıştıralım, blenderdan geçirelim, orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirin. 30-40 dk.
- Sıcakken kavanozlara doldurup zıt çevirin. Hem kahvaltıda ekmeğe sürülüyor hem de yemeklerin yanında olağanüstü gidiyor 😍.
Balkan Sosu- Lutenitsa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















