Çakallı Menemeni

Çakallı Menemeni Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 adet iri yeşil biber
  • 4 orta uzunluk yemeklik domates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çakallı Menemeni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberler ve domatesler yıkanır.
  2. Biberlerin çekirdekleri çıkartılıp ince ince doğranır.
  3. Domatesler kabukları soyulup robottan geçirilir.
  4. Tavaya tereyağı koyulup eritilir. Biberler eklenip kavrulur.
  5. Üstüne domatesler eklenip pişirilir. Toz biber eklenir.
  6. Kaşarlar ek edilir.
  7. Yumurta sarıları eklenir. Tuz atılıp karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun :).

Çakallı Menemeni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği Sanılan Börek Tarifim (Videolu)
Mürdüm Erikli Fındıklı Kek
Su Böreği
Misafire En Kolay Pasta / Tepsi Pastası
Üçgen Mantı
Karnabahar Mantısı
Hdabla | © 2025 |