Tavuklu Şehriye Salatası
Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- Yaklaşık 2.5 su bardağı sıcak su (gerektiğinde ilave için hazır su bulundurun)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (şehriyeyi kavurmak için)
- Tuz
- 1 kase mısır (konserve ya da haşlanmış)
- 5–6 közlenmiş kırmızı biber (kabukları soyulmuş, doğranmış)
- Kornişon turşu (isteğe nazaran, doğranmış)
- 1-2 kol taze soğan (ince doğranmış)
- Birkaç kol dereotu ve maydanoz (ince kıyılmış)
- Haşlanmış tavuk (2 kesim bonfile; didiklenmiş)
Sos için:
- Nar ekşisi
- Limon suyu
- Tuz
- İsteğe bağlı 1–2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri közleyin fırını 220°c’ye ısıtın. Yağlı kağıt serili tepsiye biberleri dizip üstü düzgünce kararana kadar közleyin (yaklaşık 20–30 dk, fırına nazaran değişir)
- Fırından çıkınca bir kap içine koyup streçle kapatın yahut poşete koyup 10 dk bekletin, bu türlü kabukları kolaylıkla çıkar. Soyup ince doğrayın.
- 2 kesim tavuk bonfileyi tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. 2 defne yaprağı ve biraz tuz ek edin. Düdüklüde: yaklaşık 10–12 dk; olağan tencerede: 15–25 dk, büsbütün pişip yumuşayana kadar haşlayın. Soğuduktan sonra didikleyin.
- Teflon bir tencereye sıvı yağ koyun. Şehriyeyi ek edip rengi yoğunlaşana kadar (altın-kahve ton) kavurun—dikkat edin çok yanmasın.
- Üzerine sıcak 2. 5 su bardağı suyu dökün, biraz tuz ekleyin. Kapağını kapatıp altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin (~10–12 dk) Su az gelirse sıcak su ek edin. Pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın (salata için büsbütün soğuması daha iyi)
- Küçük bir kasede 2 yemek kaşığı nar ekşisi + 1 yemek kaşığı limon suyu + bir tutam tuz karıştırın. (tadı ağır gelirse limon yahut su ile açın) isterseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
- Geniş bir kapta soğuyan şehriye + mısır + doğranmış köz biber + doğranmış kornişon turşu + ince kıyılmış dereotu + taze soğan + didiklenmiş tavuk yeterlice karıştırın. Sosu azar azar ekleyip karıştırın; tadına bakıp tuz/ekşi ölçüsünü ayarlayın.
- Geniş bir kapta soğuyan şehriye + mısır + doğranmış köz biber + doğranmış kornişon turşu + ince kıyılmış dereotu + taze soğan + didiklenmiş tavuk güzelce karıştırın. Sosu azar azar ekleyip karıştırın; tadına bakıp tuz/ekşi ölçüsünü ayarlayın.
Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









