Güveçte Havuç Baklava
Güveçte Havuç Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Çeyrek dilim limon
Baklavası için;
- 20 yaprak hazır baklava yufkası
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Arasına koymak için;
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Güveçte Havuç Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için; şeker ve suyu tencereye alalım güzelce karıştıralım kaynamaya başlayınca limonu sıkalım ve yaklaşık 10 dakika daha orta ateşte pişirelim hazır olan şerbeti soğuması için kenara alalım.
- Baklava için; tereyağı eritelim ve sıvıyağla karıştıralım bu sırada yufkaları tepsimize nazaran keselim tepsimizi yağlayıp, her iki yufkada bir yağlayalım, 10 yufkayı alta 10 yufkayı üste gelecek biçimde kestiğimiz parçalarıda ortalara serpelim.
- 10 kat olduktan sonra cevizini serpip yufka bitene kadar süreci tekrarlayalım.
- En üstede yağ döküp, her yerine gelecek biçimde surelim ve istediğiniz formda kesip 170 derece fırında denetimli pişirelim.
Not:Şerbet soğuk baklava sıcak olacak biçimde şerbetini verip 2 saat dinlendirin ve isteğe bağlı servis edebilirsinizz.
Güveçte Havuç Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












