Tam Kıvamında İrmik Tatlısı

Tam Kıvamında İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik (1 er parmak eksik)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker

Tam Kıvamında İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel 2 su bardağı su ile 1. 5 su bardağı şekeri ocağa alıp, kaynatıyoruz.
  2. Bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ ve irmiği kısık ateşte altın rengi oluncaya kadar kavuruyoruz.
  3. Kaynamakta olan şerbeti kavurduğumuz irmiğin içerisine döküp, şerbeti çekene kadar tekrar pişirmeye devam ediyoruz ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Tam Kıvamında İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Portakallı Browni
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası
Kabak Çiçeği Dolması
Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze
Tahinli Pastane Çöreği
İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |