Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus

Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı dondurulmuş bezelye havuç patares garnitürü
  • 1 çay bardağı kuskus
  • 1, 5 kaşık siyah kuru özbek üzümü
  • 1,5 kaşık beyaz kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Karışık zerzevat baharatı (balıkla yediğim için karışık deniz eserleri baharatı kullandım)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz (isteğinize nazaran ayarlayın)

Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dondurulmuş garnitürün buzu çözülüp, 1, 5 çay bardağı sıcak su ve 1 kaşık sıvı yağ ile 10 dakika haşlanır.
  2. Suyuna karışık zerzevat baharatı, siyah ve beyaz üzümler, kimyon ve tuz eklenerek, 1 su bardağı daha kaynar su eklenir.
  3. Tüm materyalin içine kuskus eklenerek pişmesi beklenir, pişmesi tamamlanmak üzere olan kuskusun üzerine 1 kaşık sade yağ/tereyağ eklenerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.

Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Fındıklı Kurabiye
Semiz Otlu Yoğurtlu Tel Şehriyeli Salata Tarifi (Videolu)
Patlıcan Közleme Salatası
Haşhaşlı Limonlu Kek
Mısır Gevrekli Çikolata Topları
Karamelize Soğanlı, Köri Soslu Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |