Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus
Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı dondurulmuş bezelye havuç patares garnitürü
- 1 çay bardağı kuskus
- 1, 5 kaşık siyah kuru özbek üzümü
- 1,5 kaşık beyaz kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ
- Karışık zerzevat baharatı (balıkla yediğim için karışık deniz eserleri baharatı kullandım)
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz (isteğinize nazaran ayarlayın)
Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dondurulmuş garnitürün buzu çözülüp, 1, 5 çay bardağı sıcak su ve 1 kaşık sıvı yağ ile 10 dakika haşlanır.
- Suyuna karışık zerzevat baharatı, siyah ve beyaz üzümler, kimyon ve tuz eklenerek, 1 su bardağı daha kaynar su eklenir.
- Tüm materyalin içine kuskus eklenerek pişmesi beklenir, pişmesi tamamlanmak üzere olan kuskusun üzerine 1 kaşık sade yağ/tereyağ eklenerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













