Açma Tarifi

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta akı (2 yumurta sarısı yüzeyi için ayrılıcak)
  • 6 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaşmaya (veya 2 paket tozmaya)
  • 7,5 su bardağı un (dikkatli ekleyin lütfen yumuşak bir olacak)

Açmak için:

  • 125 gram yumuşak tereyağ

Yüzeyi için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, su ve sıvı yağı bir tencereye koyup küçük parmağınızın dayanabileceği sıcaklıkta mümküne kadar ısıtıyoruz. Bir kabın içerisine ısıttığımız sıvı gereçleri koyup, mayayı, şekeri, yumurta beyazını ve tuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra unu denetimli bir halde ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 45 dk. Mayalandırmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanma sonunda hamurun havasını alıyoruz.
  4. Tezgaha üzerine biraz un serpip oval biçimi verip hamuru göz kararı beze alıyoruz almış olduğumuz bebelerin üstüne tereyeğ koyuyoruz bir tatlı kaşığı kadar ve üzerine örtüp 15 dk yeniden dinlendiriyoruz, dinlenmiş hamurumuzu elimizle yuvarlak olacak biçimde bastırarak açıyoruz ve fitilleme yapıyoruz.
  5. Daha sonra biten fittillme halini onlarıda uzun bir biçimde açabildiğimiz halde uzatıyoruz ikiye katlayıp örgü halini verip tepsiye diziyoruz. Tepsi de 20 dk kadar tepsi mayası yapıyoruz.
  6. Hazırlamış olduğumuz yumurta süt ve pekmezi üzerine sürüp, evvelce ısıttığımız 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
  7. Pişen açmaları çıkarıp pak bir mutfak bezi ile üzerlerini örtüp, dinlendiriyoruz afiyet olsun😊

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Buzluk Kahvesi
Sebzeli Makarna
Şehriyeli Tavuk Çorbası
Glutensiz Şekersiz Enerji Topları
Rüzgar Gülü Tatlısı
Kuru Fasulye
Hdabla | © 2025 |