Fırında Kuzu Kol
Fırında Kuzu Kol Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kemiksiz kuzu kol
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Fırında Kuzu Kol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırın tepsisine iki kat aleminyum folyo açılır. Üstüne de iki kat yağlı kağıt açılır. Et yağlı kağıt üstüne konulup zeytinyağı dökülür. Tuz ve karabiber de eklenerek her tarafı bulacak halde sürülür.
- Sonra birinci kat yağlı kağıtla kapatılır. İkinci kat yağlı kağıt da sarılır. Daha sonra aleminyum folyoyla da uygunca kapatılır.
- 200 derece evvelden ısıtılmış gamsız fırında en altın bı üst rafında 45 dk pişirilir. Tepsi çıkarılmadan ısısı 160 a düşürülür. 90 dk da bu biçimde pişirilir.
- Sonra fırından çıkarılır üstten açılır. (folyosu ve yağlı kağıdı) Tekrar fırına atılır 200 derecede 10 dk altı on dk üstü kızartılıp çıkarılır. Sıcak sıcak tüketilir.
Not:İlk folyoyu tepsinin uzunluğunda serip ikinci folyoyu aksisi istikametinde seriyorum (artı formunda yani). Yağlı kağıdı da tıpkı biçimde artı biçiminde seriyorum ki eti satarken boşluk kalmasın. Folyoyla temas etmesin.
Not:Bu verdiğim dk ve derece benim fırına nazaran fırınınızın pişirme müddetini ve derecesini biliyorsanız ona nazaran ayarlayın.
Fırında Kuzu Kol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















