Yulaf Lapası (Videolu)
Yulaf Lapası Tanımı İçin Malzemeler
Yulaf tabanı için;
- 4 yemek kaşığı yulaf (ince öğütülmüş)
- 1,5 su bardağı süt
Yulafın üzeri için;
- badem
- Fındık
- Orman meyvesi
- İncir
- Muz
- Chia tohumu
- Fıstık ezmesi
Yulaf Lapası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yulaf ve sütü alın karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca kıvamı denetim edin hafif sulu lakin süt ve yulaf özleşmiş görünmeli çok pişirip tüm sütü çektirmeyin, tabağa koyduktan sonra çok katılaşır, biraz sulu kalsın.
- Servis kasesine yulafı sıcak sıcak boşaltın üzerini istediğiniz üzere hazırlayın tüketin 🌷 benim hazırladığım kasede dilimlenmiş birer adet incir ve muz, on adet fındık badem karışık kuruyemiş bir tatlı kaşığı fıstık ezmesi bir yemek kaşığı dolusu orman meyvesi var.
Not:bazı yulaf markaları çok sert oluyor sütü çekse de katı kalıyor, yumuşamıyor tencereye yapışabiliyor o durumda tencereye biraz daha süt ya da su gezdirip kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz.
Yulaf Lapası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









