Yulaf Lapası (Videolu)

Yulaf Lapası Tanımı İçin Malzemeler

Yulaf tabanı için;

  • 4 yemek kaşığı yulaf (ince öğütülmüş)
  • 1,5 su bardağı süt

Yulafın üzeri için;

  • badem
  • Fındık
  • Orman meyvesi
  • İncir
  • Muz
  • Chia tohumu
  • Fıstık ezmesi

Yulaf Lapası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yulaf ve sütü alın karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca kıvamı denetim edin hafif sulu lakin süt ve yulaf özleşmiş görünmeli çok pişirip tüm sütü çektirmeyin, tabağa koyduktan sonra çok katılaşır, biraz sulu kalsın.
  2. Servis kasesine yulafı sıcak sıcak boşaltın üzerini istediğiniz üzere hazırlayın tüketin 🌷 benim hazırladığım kasede dilimlenmiş birer adet incir ve muz, on adet fındık badem karışık kuruyemiş bir tatlı kaşığı fıstık ezmesi bir yemek kaşığı dolusu orman meyvesi var.

Not:bazı yulaf markaları çok sert oluyor sütü çekse de katı kalıyor, yumuşamıyor tencereye yapışabiliyor o durumda tencereye biraz daha süt ya da su gezdirip kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz.

Yulaf Lapası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kurabiye
Zayıflatan Soğuk Kahve
Pankek
Manisa Kebabı (Az Malzemeli)
Çatlak Kurabiye
Ev Yapımı Limonata
Hdabla | © 2025 |