Sirkeli Kıl Biber Turşusu
Sirkeli Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
5 kiloluk için;;
- 2,5 kg kıl biber
- 2 su bardağı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 baş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- Maydanoz (isteğe bağlı)
Sirkeli Kıl Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biberleri güzelce yıkayın. Sap kısımlarından ve uçlarından bıçakla kesin ((((fotoğraflarda var)))).
- Büyük bir tencereye sirke, sıvı yağ, şeker, sarımsak, ve tuzu koyup kaynatın.
- Kaynayan suya biberleri ekleyin (hepsi çok gelebilir ben iki seferde yaptım) Fazla ezmeden tahta kaşıkla karıştırarak biberler sararmaya başladığında alın. Çok sararmasını beklemeyin biberleriniz erimesin.
- Ben hatta sararmaya başlayanları maşayla aldım.
- Biberler hazır. Tepsiye alıp soğutun. Tencerede kalan suda soğusun.
- Bidonun tabanına isteyen maydanoz koyabilir. Aroma verir. Biberleri bidona bastırmadan dolduralım. Orta ara tekrar sarımsak atabilirsiniz.
- En sonda tenceredeki sirkeli suyu ekleyip kapağını sıkıca kapatın. Serin yerde saklayın.
Afiyet olsun.
Sirkeli Kıl Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














