Salçalı Erişte Çorbası

Salçalı Erişte Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı/zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 4 su bardağı sıcak su yahut tavuk/et suyu
  • 7 yemek kaşığı erişte
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane

Salçalı Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle, bir tencereye yağı koyup nazikçe ısıtalım.
  2. Soğanı ekleyip, yavaşça pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Salçayı ek ederek 2 dakika kadar kavuralım.
  4. Kaynar suyu ekleyelim. Çorba pürüzsüz olması için rondodan geçirelim soğanlar görünmesin.
  5. Daha sonra erişteleri ekleyelim yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
  6. Baharatları ekleyelim.
  7. Ocaktan almadan evvel bir iki dakika daha kaynatalım.
  8. Ayrı bir tavada tereyağı eritip karabiber, nane ekleyerek çorbanın içinde gezdirelim ve sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun. 🩷🍜

Salçalı Erişte Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patatesli Leziz Köfte
Kahvaltı Tabağım
Peynir Dolgulu Yağlı Biber
Çilek Kremalı Çikolatalı Pasta (Videolu)
Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb)
Akşam Yemeği Önerisi
Hdabla | © 2025 |