Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı)
Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı bulgur
- 1 adet kavanoz konserve sosu (siz isterseniz domates, biber, soğan, kapya, sarımsak ekleyerek yapabilirsiniz)
- 2.5 su bardağı sıcak su
- 2.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye yağı alıp, soğan ve az tuz ekleyerek kavuralım.
- Ardından hazır sosumuzu ekleyelim.
- Üzerine baharatlarımızı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- Birlikte 6/7 dk kadar kavurduktan sonra yıkanmış bulgurumuzu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Son olarak sıcak suyu ekleyip, karıştıralım (yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyelim) ve evvel yüksek sonra, kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp, pilavımızın üzerine kağıt havlu koyarak 10/15 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen pilavımızı karıştırıp, servise açalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🍀
Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















