5 Dakikada Kahvaltı Keyfi En Pratik Sucuklu Yumurta Tarifi (Türk Mutfağı) (Videolu)

5 Dakikada Kahvaltı Keyfi En Pratik Sucuklu Yumurta Tanımı (Türk Mutfağı) İçin Malzemeler

2 kişilik için;

  • 4 adet yumurta
  • 100 gram sucuk
  • 3 gram tuz
  • 5 gram zeytinyağı
  • 2 gram pul biber (isteğe bağlı)

5 Dakikada Kahvaltı Keyfi En Pratik Sucuklu Yumurta Tanımı (Türk Mutfağı) Nasıl Yapılır?

  1. Sucukları ince halka biçiminde doğrayın. Bu biçimde daha süratli ve eşit pişer. 4 yumurtayı bir kaba kırarak evvelce hazırlayın.
  2. Küçük bir kapta 3 gram tuz ve isteğe bağlı olarak 2 gram pul biberi karıştırın. 5 gram zeytinyağını ölçerek pişirme için hazır edin.
  3. Bir tavaya 5 gram zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. Sucuk dilimlerini ekleyip her iki yüzünü 2–3 dakika kadar kızartın.
  4. Sucuklar kızardıktan sonra, yumurtaları tavaya dikkatlice kırın. İsterseniz sarılarını bütün bırakabilir yahut yavaşça dağıtabilirsiniz.
  5. Tuz ve isteğe bağlı olarak pul biberi yumurtaların üzerine serpin.
  6. Tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 5–6 dakika pişirin. Yumurtaların beyazı büsbütün pişmiş olmalı.
  7. Sucuklu yumurtayı sıcak olarak taze ekmekle servis edin. Yanında domates, salatalık ve zeytin ile klasik bir türk kahvaltısı sunabilirsiniz.

Sunum önerisi:servis öncesi üzerine biraz maydanoz ya da pul biber serpebilirsiniz.

Saklama tavsiyesi:yumurta içeren yemekler taze tüketilmelidir. Tek seferde tüketilmesi önerilir. Afiyet olsun! 🍳✨ bu tanımı beğendiyseniz bizi takip etmeyi unutmayın!

5 Dakikada Kahvaltı Keyfi En Pratik Sucuklu Yumurta Tanımı (Türk Mutfağı) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Dolması
Coco Star Pasta
Nutellalı Turta
Şahane Kalburabastı Tatlısı
Mısırın En Güzel Hali
Kabak Çorbası
Hdabla | © 2025 |