5 Dakikada Kahvaltı Keyfi En Pratik Sucuklu Yumurta Tarifi (Türk Mutfağı) (Videolu)
5 Dakikada Kahvaltı Keyfi En Pratik Sucuklu Yumurta Tanımı (Türk Mutfağı) İçin Malzemeler
2 kişilik için;
- 4 adet yumurta
- 100 gram sucuk
- 3 gram tuz
- 5 gram zeytinyağı
- 2 gram pul biber (isteğe bağlı)
5 Dakikada Kahvaltı Keyfi En Pratik Sucuklu Yumurta Tanımı (Türk Mutfağı) Nasıl Yapılır?
- Sucukları ince halka biçiminde doğrayın. Bu biçimde daha süratli ve eşit pişer. 4 yumurtayı bir kaba kırarak evvelce hazırlayın.
- Küçük bir kapta 3 gram tuz ve isteğe bağlı olarak 2 gram pul biberi karıştırın. 5 gram zeytinyağını ölçerek pişirme için hazır edin.
- Bir tavaya 5 gram zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. Sucuk dilimlerini ekleyip her iki yüzünü 2–3 dakika kadar kızartın.
- Sucuklar kızardıktan sonra, yumurtaları tavaya dikkatlice kırın. İsterseniz sarılarını bütün bırakabilir yahut yavaşça dağıtabilirsiniz.
- Tuz ve isteğe bağlı olarak pul biberi yumurtaların üzerine serpin.
- Tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 5–6 dakika pişirin. Yumurtaların beyazı büsbütün pişmiş olmalı.
- Sucuklu yumurtayı sıcak olarak taze ekmekle servis edin. Yanında domates, salatalık ve zeytin ile klasik bir türk kahvaltısı sunabilirsiniz.
Sunum önerisi:servis öncesi üzerine biraz maydanoz ya da pul biber serpebilirsiniz.
Saklama tavsiyesi:yumurta içeren yemekler taze tüketilmelidir. Tek seferde tüketilmesi önerilir. Afiyet olsun! 🍳✨ bu tanımı beğendiyseniz bizi takip etmeyi unutmayın!

5 Dakikada Kahvaltı Keyfi En Pratik Sucuklu Yumurta Tanımı (Türk Mutfağı) Fotoğraflı Yapılışı









