Kabuk Soyma Derdi Yok!en Pratik Haliyle Kışlık Domates Sosu

Kabuk Soyma Kederi Yok!en Pratik Haliyle Kışlık Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 kilo tarla domatesi
  • 5 kilo yumurta domates
  • 5 yemek kaşığı kaya tuzu

Kabuk Soyma Kederi Yok!en Pratik Haliyle Kışlık Domates Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri karbonatlı suda yarım saat bekletip tek tek yıkıyoruz.
  2. Domatesleri 4-5 modüle bölüp tenceremize alıyoruz. Pencerelerin orta boydu toplam 5 tencere oldu. Büyük tencereniz varsa tek tencerede yapabilirsiniz.
  3. Orta ateşte domatesleri kaynamaya bıraktım. Orta ara karıştırdım. Domatesler ölmeye başlayınca tuzunu ek ettim. Her tencereye 1 dolu yemek kaşığı kaya tuzu koymuş oldum.
  4. Tuzunu attıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp blenderdan geçirdim. Kabuklar büsbütün kayboluyor hiç korkmayın. Üzerine çıkan kabuklar olursa onları alın.
  5. Pürüzsüz hale gelince 15 dakika daha kaynattım. Tencereye aldığım andan ocaktan alma anım toplam 1 saat sürdü.
  6. Çiğ domates kokusu gelmeyene kadar kaynatın.
  7. Bu esnada kavanozlarımı kaynar suyla yıkadım. Kavanoz kapaklarını kaynar suda beklettim. Huni yardımı ile kavanozlara paylaştırdım. Ağızlarını sıkıca kapattım.
  8. Bir örtünün üzerine güneş almayan yere düz bir formda dizdim. Ziyanlı olduğu için aykırı cevirmedim. İki gün bu biçimde bekletip denetim ettikten sonra yerlerine alacağım.
  9. 23 kavanoz sosum oldu. 8 tanesi 1 litrelik gerisi orta uzunluk ve küçük uzunluk karışık kavanozlar oldu. Allah afiyetle yedirmeyi nasip etsin:)

Kabuk Soyma Kederi Yok!en Pratik Haliyle Kışlık Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balık Çorbası
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye
Vişneli Brownie Tarifi (Brownie Tarifi )- Nasıl Yapılır ? (Videolu)
Zerdeçallı Kurabiye
Üzüm Kurutma
Ciğer Köftesi
Hdabla | © 2025 |