Kabuk Soyma Derdi Yok!en Pratik Haliyle Kışlık Domates Sosu
Kabuk Soyma Kederi Yok!en Pratik Haliyle Kışlık Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler
- 15 kilo tarla domatesi
- 5 kilo yumurta domates
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu
Kabuk Soyma Kederi Yok!en Pratik Haliyle Kışlık Domates Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri karbonatlı suda yarım saat bekletip tek tek yıkıyoruz.
- Domatesleri 4-5 modüle bölüp tenceremize alıyoruz. Pencerelerin orta boydu toplam 5 tencere oldu. Büyük tencereniz varsa tek tencerede yapabilirsiniz.
- Orta ateşte domatesleri kaynamaya bıraktım. Orta ara karıştırdım. Domatesler ölmeye başlayınca tuzunu ek ettim. Her tencereye 1 dolu yemek kaşığı kaya tuzu koymuş oldum.
- Tuzunu attıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp blenderdan geçirdim. Kabuklar büsbütün kayboluyor hiç korkmayın. Üzerine çıkan kabuklar olursa onları alın.
- Pürüzsüz hale gelince 15 dakika daha kaynattım. Tencereye aldığım andan ocaktan alma anım toplam 1 saat sürdü.
- Çiğ domates kokusu gelmeyene kadar kaynatın.
- Bu esnada kavanozlarımı kaynar suyla yıkadım. Kavanoz kapaklarını kaynar suda beklettim. Huni yardımı ile kavanozlara paylaştırdım. Ağızlarını sıkıca kapattım.
- Bir örtünün üzerine güneş almayan yere düz bir formda dizdim. Ziyanlı olduğu için aykırı cevirmedim. İki gün bu biçimde bekletip denetim ettikten sonra yerlerine alacağım.
- 23 kavanoz sosum oldu. 8 tanesi 1 litrelik gerisi orta uzunluk ve küçük uzunluk karışık kavanozlar oldu. Allah afiyetle yedirmeyi nasip etsin:)
Kabuk Soyma Kederi Yok!en Pratik Haliyle Kışlık Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















