Tiramisu Frappuccino
Tiramisu Frappuccino Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 1-2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı süt
- Buz küpü
- 2 yemek kaşığı labne peyniri yahut mascarpone
- 1 tatlı kaşığı vanilin yahut vanilya özütü
Üzeri için;
- Kakao yahut rendelenmiş bitter çikolata
Tiramisu Frappuccino Tanımı Nasıl Yapılır?
- Granül kahveyi ve şekeri 1 su bardağı ılık sütte büsbütün eriyene kadar karıştırın. Karışımın yavaşça soğumasını bekleyin.
- Blender yahut kapaklı bir kavanoz yahut shaker içine buz küplerini, soğuyan kahveyi ve labneyi ekleyin. Vanilin yahut vanilya özütünü de ek edin.
- Tüm gereçleri blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Şayet shaker yahut kavanoz kullanıyorsanız düzgünce çalkalayın.
- Karışımı buz dolu büyük kupalara dökün. Üzerine kakao yahut rendelenmiş bitter çikolata serpiştirerek servis edin.
💡 püf noktaları: Kahveyi çok sıcak eklemeyin, aksi takdirde labne peyniri topaklanabilir. Şeker ölçüsünü damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Üzerine krem şanti eklemek de frappuccino’yu daha kremamsı ve tatlı yapar. (not: bu kısmı boşluklara dikkat ederek yazarsanız çok sevinirim bir de 💡 püf noktaları başlığı olabiliyorsa kalın yazılsa çok yeterli olur 😊)
Not:malzemeler iki büyük kupa içindir kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Tiramisu Frappuccino Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









