Semizotu Yemegi
Semizotu Yemegi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytin yagı
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- 1 tabak doğranmış semiz otu
- Yarım bardak pilavlık bulgur
- Yarım bardak haşlanmış yeşil mercimek
- Yarım bardak haşlanmış nohut
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber pulbiber
- 1.5 bardağı su
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Semizotu Yemegi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ doğranmış soğanı alıp, kavurun daha sonra üzerine domatesleri koyup karıştırın bir kaç dakika pişirin.
- Domates salçasını ekleyip, karıştırın.
- Üzerine bulgur, nohut, mercimek ve semiz otunu ekleyip karıştırın. Limon suyu, baharatları ve suyu ekleyip karıştırın, kapağı kapatıp suyu azalana kadar pişirin.
- Pişen yemeğin üzerine kızdırılmış nane döküp, karıştırıp servis tabağına alın.
Semizotu Yemegi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











