Kayseri Yağlaması
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un (kulak göğsü yumuşaklığında)
Üst harcı için;
- 350 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biberi
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 8 yemek kaşığı domates sosu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur kulak göğsü yumuşaklığında yoğrulup yarım saat dinlendirilir.
- 20 tane bezelere ayırılıp sonra açıp pişirilir. Ben ocakta gözleme tavasında pişirdim.
- Kıyma kavurulur. Sıvı yağla soğanı ek edip 5 dk daha soğanla kavurulur.
- Biberleri baharatları salçasını katıp biraz daha kavururuz.
- En son domates ve sosu döküp 10 dk pişirilir.
- 2 su bardağı suyu ek edip 10 dk da o denli pişer. Fazla suyu çekmeden ocağın altını kapatırız.
- Yufkaların kenarlarını kıymaya batırıp büyük tepsi ya da servis tabağına konur.
- Üzerine kıymayı eşit halde her yerine gelecek formda yayarız. 15 yufka yaptım üst üste. Kalan 5 yufkasını sonraki gün yaptım çocuklarıma. Çok severek yediler.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







