Tüm Püf Noktaları İle Donut

Tüm Püf Noktaları İle Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı ılık süt (yaklaşık 250 ml)
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • Yaklaşık 3-3,5 su bardağı (yaklaşık yarım kilo) un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • 80 gram sütlü ve 40 gram bitter çıkolata
  • Pasta süsleri

Tüm Püf Noktaları İle Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tozşeker ılık süt ve mayayı bir kaba alıp çırpıcı ile çırpıyoruz bu süreci şeker eriyene kadar yapalım.
  2. Ardından yumurta ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım akabinde yavaş yavaşumuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Ardından hamur yoğrulduktan sonra üstüne iki yemek kaşığı tereyağı ekleyip yeterlice yoğuralım pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğuralım.
  4. Sonra hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanma müddeti bittikten sonra pişirme kağıtlarini kare kare olacak biçimde keselim. Hamurum mandalina büyüklüğünde modüllere bölerek yuvarlayıp her hamuru bir yağlı kağıt üstüne koyalım. Yağlı kağıdınızı hamurdan biraz büyük olacak formda kesmelisiniz.
  5. Ben 14 tane donut elde ettim. Akabinde donutların üzerine elimizle yavaşça bastıralım ve bir örtü ile örtüp 20 dk dinlendirelim.
  6. Ardından bir tencereye sıvı yağ ekleyerek yağımız kızınca tek tek donutlarımızı pişirmeye alalım. Burada kıymetli püf nokta şu biçimimizin bozulmaması için yağın içerisine kağıt ile birlikte donutları atıyoruz. Akabinde attıktan sonra kağıdı bir maşa ile yağın içinden alıyoruz.
  7. Burada öteki değerli nokta yağımız çok yüksek sıcaklıkta olmamalı çok yüksek sıcaklıkta olursa içi hamur kalır. Tek tek pişirdiğimiz donutları bir havlu kağıt üstüne alarak yağını çektiriyoruz.
  8. Bütün donutlar kızardıktan sonra bir tencereye su koyup çikolatalarımızı benmari yolla eritiyoruz. Buna da değerli kısım çikolata koyduğunuz tabak suya değmemeli. Değmez çikolatanız bu halde daha hoş donutların üzerinde donacaktır.
  9. Donutları tek tek çikolataya batırıp akabinde istediğimiz süs materyalleri ile süslüyoruz. Donutlarımız birkaç saat dinlendikten sonra servise hazır. Deneyecekler afiyet olsun.

Tüm Püf Noktaları İle Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Acılı Patlıcan Ezmesi
Kuru Patlıcan Biber Dolması
3-2-1 Poğaça
Tiritli Köfte
El Açması Pırasalı Börek
Hdabla | © 2025 |