Kolay Tiramisu (Videolu)

Kolay Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 32 adet kedi dili

Islatmak için;

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı ılık süt

Muhallebi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr labne
  • 1 paket vanilya

Üzerine serpmek için;

  • Kakao

Kolay Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle krema için vanilya tereyağı ve labne hariç tüm gereçler orta ateşte uygun bir tencerede daima karıştırılarak pişirilir.
  2. Piştikten sonra tereyağı ve vanilya ek edilir güzelce karıştır streçlenir ve soğumaya bırakılır, oda sıcaklığına geldiğinde labnesi ek edilir ve mikser 2-3 dakika çırpın.
  3. Kedi lisanlarını ıslatmak için; kahve, süt, şeker karıştırılır evvel kedi lisanları süte batırılır ve kullanacağınız tepsi ya da kelepçeli kalıba yerleştirilir.
  4. Sonrasında kreması ek edilir, tekrar bir sırada kedi lisanı ıslatılıp dizilir, muhallebi de tekrar üzerine ek edilip, düzeltilir.
  5. bir gece buzdolabında dinlendirildikten sonra üzerine kakao serperek servis edilir. deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kolay Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)
Fırında Tavuk Baget
Gerçek Avcı Böreği
Balık Biber Turşusu
Kapya Biber Turşusu
Ramazan Ṣerbeti/üzüm Ṣerbeti
Hdabla | © 2025 |