One Pot Domates Salçalı Makarna

One Pot Domates Salçalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş yahut ince doğranmış)
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet olgun domates (rendelenmiş yahut doğranmış)
  • 250g makarna (penne, burgu, spagetti vs.)
  • 3 su bardağı sıcak su (gerekirse biraz daha eklenebilir)
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe nazaran pul biber yahut kekik

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar/peynir (opsiyonel)

One Pot Domates Salçalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş ve derin bir tencerede zeytinyağını ısıtalım.
  2. Soğanı ekleyelim pembeleşene kadar kavuralım. Akabinde sarımsağı ekleyelim.
  3. Domates salçasını ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım. Sonra rendelenmiş domatesleri katalım, 3–4 dakika pişirelim.
  4. Çiğ makarnayı direkt tencereye ekleyelim. Üzerine sıcak suyu dökelim. Tuz ve baharatları ekleyelim.
  5. Kapağı kapalı formda, orta sıra karıştıralım makarna suyunu çekene kadar (yaklaşık 10–12 dakika) pişirelim. Gerekirse biraz daha sıcak su eklenebilir.
  6. Makarna istediğin kıvama gelince ocaktan alalım. İsteğe nazaran üzerine kaşar rendeleyebilirsin.
  7. İsteğe bağlı olarak zerzevat yahut kaşar peyniri eklenebilir. İstenmezse yalnızca salçalı olarak hazırlanabilir.

One Pot Domates Salçalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazırını Aratmayan Vitamin Deposu Kavanoz Maması
Kahvaltı
Mozaik Pasta
Saç Kavurma Tarifi
Patatesli Börek
(Kemal Paşa Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |