One Pot Domates Salçalı Makarna
One Pot Domates Salçalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş yahut ince doğranmış)
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet olgun domates (rendelenmiş yahut doğranmış)
- 250g makarna (penne, burgu, spagetti vs.)
- 3 su bardağı sıcak su (gerekirse biraz daha eklenebilir)
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe nazaran pul biber yahut kekik
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar/peynir (opsiyonel)
One Pot Domates Salçalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş ve derin bir tencerede zeytinyağını ısıtalım.
- Soğanı ekleyelim pembeleşene kadar kavuralım. Akabinde sarımsağı ekleyelim.
- Domates salçasını ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım. Sonra rendelenmiş domatesleri katalım, 3–4 dakika pişirelim.
- Çiğ makarnayı direkt tencereye ekleyelim. Üzerine sıcak suyu dökelim. Tuz ve baharatları ekleyelim.
- Kapağı kapalı formda, orta sıra karıştıralım makarna suyunu çekene kadar (yaklaşık 10–12 dakika) pişirelim. Gerekirse biraz daha sıcak su eklenebilir.
- Makarna istediğin kıvama gelince ocaktan alalım. İsteğe nazaran üzerine kaşar rendeleyebilirsin.
- İsteğe bağlı olarak zerzevat yahut kaşar peyniri eklenebilir. İstenmezse yalnızca salçalı olarak hazırlanabilir.
One Pot Domates Salçalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







