Poğaça Tarifi

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket ınstat maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (sarısı üstüne beyazı içine)
  • Un

İç gereci;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzerine;

  • Susam

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve suyu ocağa alıp ılıtıyorum ,bir kabın içine maya ve toz şekeri koyup üzerine ılık süt,su karışımını döküyorum.
  2. Diğer malzemeleride ekleyip güzelce yumuşak bir hamur yoğurulur.
  3. İç materyallerini hazırlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp içine ek ettikten sonra fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı susam alıp tepside oda sıcaklığın da 45 dk mayalandırıyorum .
  4.  180* üzeri kızarana kadar pişiriyorum, fırından çıkınca üzerine peçete ıslatıp kapatıyorum daha yumuşak poğaçalar için püf nokta.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mükemmel Lezzet Tavuk Tava
Çikolatalı Yumuşacık Brownie
Mercimekli Köfte
Buzluktan Eksik Etmediğim Buzluk Kurabiyesi
Sebzeli Kavanoz Mama
Islak Kurabiye ( Muhteşem Bir Lezzet )
Hdabla | © 2025 |