Kremalı Sebze Çorbası ️

Kremalı Zerzevat Çorbası ️ Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 adet küçük ince kıyılmış soğan
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 orta uzunluk adet minik küp doğranmış kabak
  • 1 adet büyük uzunluk minik küp doğranmış patates
  • 1 adet büyük uzunluk minik küp doğranmış havuç
  • 2 adet minik küp doğranmış kırmızı biber
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 6-7 su bardağı sıcak su
  • Dereotu
  • Tuz

Kremalı Zerzevat Çorbası ️ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ocağa aldığımız tenceremizin içerisine sıvı yağı alarak yemeklik doğradığımız soğanlarımızı, ince kıyılmış sarımsağı ekleyelim ve 2-3 dakika yavaşça kavuralım.
  2. Ardından küçük küpler halinde doğradığımız havucu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  3. Havuçlarımızı biraz kavurduktan sonra minik minik doğradığımız patates, kapya biber ve kabağı da ekleyerek 2 dakika daha kavuralım.
  4. Daha sonra unumuzu ekleyerek 1-2 cins karıştıralım. Bezelye ve suyumuzu da ek ederek tekrar karıştıralım.
  5. Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve orta ateşte çorbamızı pişmeye bırakalım.
  6. Sebzelerimiz diriliğini kaybettikten sonra kremamızı çorbamıza ekleyelim ve karıştıralım. Akabinde çorbamızı bir taşım daha kaynatalım.
  7. Tuzu ve ince kıyılmış dereotunu da ekledikten sonra son kere karıştıralım ve ocaktan alalım. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kremalı zerzevat çorbamız servise hazır. 😋.

Kremalı Zerzevat Çorbası ️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Kurabiye
Meyve Püresi (+6ay)
Soğanlı Meze
Börülce Salatası
Bisküvili Bebek Danonesi
Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet
Hdabla | © 2025 |