Nefis Bol Soslu Islak Kek Tarifi

Nefis Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao (dark)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı kakao (dark)
  • 1 çay kaşığından biraz az tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt

Süsleme için;

  • Çilek (isteğe bağlı)

Nefis Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alın.
  2. Yaklaşık 3-4 dakika boyunca, köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Unutmayın, ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar yumuşak olacaktır.
  4. Bu evrede yumurtaların oda sıcaklığında olmasına ihtimam gösterin.
  5. Çırpma sürecine devam ederken karışıma sıvı yağı, sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  6. Başka bir kapta elediğiniz un, kabartma tozu ve kakao tozunu bu karışıma ekleyin.
  7. Bir spatula yardımıyla tüm materyaller homojen bir hamur haline gelene kadar karıştırın.
  8. Hazırladığınız kek harcını yağladığınız borcama yahut fırın kabına dökün.
  9. Önceden ısıtılmış 170°c fırında denetimli bir halde yaklaşık 35 dakika pişirin.
  10. Kekiniz pişerken sosu hazırlamaya başlayın.
  11. Uygun bir tencereye kakao, tuz, sıvı yağ, toz şeker ve sütü ekleyip daima karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
  12. Fırından çıkan sıcak keki birkaç dakika beklettikten sonra bir kürdan yardımıyla her yerine delikler açın.
  13. Hazırladığınız ılık sosu kekin üzerine her yere eşit gelecek formda gezdirin.
  14. Kekiniz sosu büsbütün çektikten sonra dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf noktaları:

• Kek hamurunu hazırlarken tüm materyallerin oda sıcaklığında olması kekin daha uygun kabarmasını sağlar.

• Keki fırından çıkardıktan sonra birinci sıcaklığının geçmesini bekleyip, sosu dökerken sosun ılık olması değerlidir. Böylelikle kek sosu daha yeterli çeker.

•Kekin daha nemli ve ıslak olmasını isterseniz, pişirme mühletinin sonlarına hakikat bir kürdan testi yaparak fırından erken çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun :).

Nefis Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karidesli Şehriye
Fındıklı Un Helvası
Doyurucu Kıymalı Makarna
3-2-1 Poğaça
Salatalık Detoks
El Açması İçi Kaymaklı Baklava
Hdabla | © 2025 |