Tane Tane Basmati Pirinç Pilavı

Tane Tane Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinçi
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Tane Tane Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Basmati pirinçi, hafif sudan geçirip süzelim.
  2. Tencereye 1,5 su bardağı sıcak suyu koyalım.
  3. Zeytinyağı ve tuzu ekleyelim.
  4. Su kaynama sıcaklığına geldiğinde pirinçleri ekleyip, karıştıralım.
  5. Kapağı kapalı formda suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Ocağı kapattıktan sonra biraz karıştırıp dinlendirelim.
  7. Ilık olarak servis edebilirsiniz. Afiyetle✨.

Tane Tane Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Salata
Kadayıflı Muhallebili Revani
Yeşil Mercimekli Kabak Yemeği
Çıtır Kabak
Fırında Soslu Kabak Tarifi (Videolu)
Sebzeli Et Yemeği
Hdabla | © 2025 |