Trileçe
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı un
- Çok az tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Sütlü sosu için:
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket vanilin
Karamel sos için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema(200 ml)
Üzerine sürmek için:
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 poşet toz krem şanti
Kullanmadığım su bardağı ölçüsü:250 ml
Kullandığım çay bardağı ölçüsü:125 ml
Kullandığım borcamın ölçüsü: 27×40
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta beyazlarını ve sarılarını ayırıp ,yumurta beyazını bir çimdik tuz ile krema şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Yumurta sarılarınıda şeker ile çırpıp (köpürüp şeker eriyecene kadar) ,yumurta sarılarını ve beyazını birleştirip spatula ile alttan üste olacak formda yumurta beyazının köpüğünü söndürmeden karıştırıyoruz.
- Sonra kek harcı için vanilya kabartma tozu ve ununu katıp mikserle düşük devranda güzelce karışana kadar çırpıyoruz.
- Süt şerbeti için krema ,şeker,süt ,vanilyayı ocakta ılıtıyoruz kaynatmaya gerek yok,şeker erisin kâfi.
- Sonra borcamı yağlayıp kek harcımızı döküp evvelce ısıtılmış 180 fırında pişiriyoruz.
- Kek yeterlice soğuyunca sütlü şerbeti keke döküyoruz.
- Karamel sos için evvel şekeri orta ateşte eritiyoruz tencerede,çok koyulaşmasın acı tat olur,üzerine tereyağı koyup karıstırıp,kremasını da döküp bi tık kaynatıyoruz,topak şekerler eriyecektir merak etmeyin. Ben yinede pürüzsüz olması açısından tel süzgeçten geçirdim karamel uygunca sogsun.
- 1 su bardağı soğuk sütle krem santiyi hazırlayıp ,üzerinin süslemesi için 1 -2 yemek kaşığı ayırıyoruz.
- Kek soğuk ,krem şanti soğuk ,karamel soğuk olacak kekin üzerine krem şantiyi sürüp en üste de karamel sosu döküyoruz ve dilediğiniz formda süsleyebilirsiniz ben krema sıkma torbası ile üzerine minik minik sıkıp bıraktım.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






