Tavuk Kızartması
Tavuk Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk (yaklaşık 1,5 – 2 kg)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında, tavuk derisinin altına sürmek için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 limon (yarısı suyu, yarısı içine koymak için)
- 3-4 diş sarımsak (bütün halde, içine)
- 1 adet kuru soğan (ikiye bölünüp içine konacak)
Tavuk Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu düzgünce yıkayın, kağıt havlu ile kurulayın. İçini ve dışını tuzla ovun.
- Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, toz biber, kekik, karabiberi karıştırın.
- Bu karışımı tavuğun her yerine güzelce sürün.
- Derisinin altına parmağınla yavaşça açıp tereyağı sürersen çok daha lezzetli olur.
- Tavuğun içine yarım limon, sarımsak ve soğanı koyun.
- Tavuğu fırın poşetine koyabilir yahut yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirebilirsin.
- 180°c fırında yaklaşık 1,5 – 2 saat pişir (tavuğun büyüklüğüne nazaran değişir).
- Üzeri kızarsın diye son 15 dakikada fırının ızgara ayarını açabilirsin.
Tavuk Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








