Tavuk Kızartması

Tavuk Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk (yaklaşık 1,5 – 2 kg)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında, tavuk derisinin altına sürmek için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 limon (yarısı suyu, yarısı içine koymak için)
  • 3-4 diş sarımsak (bütün halde, içine)
  • 1 adet kuru soğan (ikiye bölünüp içine konacak)

Tavuk Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu düzgünce yıkayın, kağıt havlu ile kurulayın. İçini ve dışını tuzla ovun.
  2. Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, toz biber, kekik, karabiberi karıştırın.
  3. Bu karışımı tavuğun her yerine güzelce sürün.
  4. Derisinin altına parmağınla yavaşça açıp tereyağı sürersen çok daha lezzetli olur.
  5. Tavuğun içine yarım limon, sarımsak ve soğanı koyun.
  6. Tavuğu fırın poşetine koyabilir yahut yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirebilirsin.
  7. 180°c fırında yaklaşık 1,5 – 2 saat pişir (tavuğun büyüklüğüne nazaran değişir).
  8. Üzeri kızarsın diye son 15 dakikada fırının ızgara ayarını açabilirsin.

Tavuk Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kısırı
Buzluk Böreği
Cevizli Kek
Ciğer Sote
Bebe Bisküvili Kaşık Tatlısı
Tortellini Yemeği
Hdabla | © 2025 |