Çilek Reçeli
Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg küçüklerinden çilek
- 4,5 su bardağı toz şeker
- 2 minik limon tuzu
Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çileklerimizin saplarını ayırıyoruz ve güzelce yıkıyoruz.
- Üzerine belirtmiş olduğum şekeri döküp bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Ertesi gün birinci harlı ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kaynatıyoruz lakin çok karıştırmıyoruz çileklerimizin ezilmemesi için en son reçel kıvamına gelinceye kadar üzerindeki köpüğü alıyoruz ve taşırmadan sabırla kaynatıyoruz.
- Tamamen reçel kıvamı aldıktan sonra mercimek tanesi kadar büyüklüğünde iki minik limon tuzu atıp onu da 1. 02 kez karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Rengi kokusu dokusu harika çelik reçeliniz hazır deneyecekleri şimdiden afiyet olsun teşekkür ederim.
Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









