Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg küçüklerinden çilek
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 2 minik limon tuzu

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çileklerimizin saplarını ayırıyoruz ve güzelce yıkıyoruz.
  2. Üzerine belirtmiş olduğum şekeri döküp bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
  3. Ertesi gün birinci harlı ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kaynatıyoruz lakin çok karıştırmıyoruz çileklerimizin ezilmemesi için en son reçel kıvamına gelinceye kadar üzerindeki köpüğü alıyoruz ve taşırmadan sabırla kaynatıyoruz.
  4. Tamamen reçel kıvamı aldıktan sonra mercimek tanesi kadar büyüklüğünde iki minik limon tuzu atıp onu da 1. 02 kez karıştırıp altını kapatıyoruz.
  5. Rengi kokusu dokusu harika çelik reçeliniz hazır deneyecekleri şimdiden afiyet olsun teşekkür ederim.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pudingli, İrmik Muhallebili Yaz Tatlım
Anne Kurabiyesi
Gavurdağı Salatası
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Çikolatalı Kurabiye
Antep Tava (Uyarlanmış)
Hdabla | © 2025 |