Yoğurtlu Havuç Kabak Salatası

Yoğurtlu Havuç Kabak Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 6 adet havuç
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kase süzme yoğurt

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı doğranmış ceviz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu Havuç Kabak Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuç ve kabağı soyalım,rendenin büyük tarafıyla rendeleyelim ve başka tavalarda soteleyelim.
  2. İçine 1 er yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ekleyelim.
  3. Sebzeler büsbütün suyunu çekmeli.
  4. Sotelenen zerzevatları soğumaya bırakalım.
  5. Bir kaseye sarımsağı rendeleyelim,tuz ve yoğurt ekleyelim.
  6. Üzerine soğuyan kabak ve havucu ekleyip karıştıralım.
  7. Yoğurt süzme olmalı, ben 2 kase kullandım lakin yoğurdu göz kararı azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Çok katı olmazsa daha lezzetli oluyor.
  8. En son cezveye zeytinyağı ve pulbiber ekleyip hafif kavuralım. İçine cevizli de ekleyip salatamızın üzerini süsleyelim.
İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Tahinli Patlıcan Salatası
Tasarruf Ekmeği
Erişteli Makarna
Patatesli Rulo Börek
Trakya Usulü Büryan
Fit Puding ( Cennet Hurması İle )
Hdabla | © 2025 |