Yoğurtlu Havuç Kabak Salatası
Yoğurtlu Havuç Kabak Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 6 adet havuç
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 2 kase süzme yoğurt
Üzeri için;
- 1 çay bardağı doğranmış ceviz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurtlu Havuç Kabak Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuç ve kabağı soyalım,rendenin büyük tarafıyla rendeleyelim ve başka tavalarda soteleyelim.
- İçine 1 er yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ekleyelim.
- Sebzeler büsbütün suyunu çekmeli.
- Sotelenen zerzevatları soğumaya bırakalım.
- Bir kaseye sarımsağı rendeleyelim,tuz ve yoğurt ekleyelim.
- Üzerine soğuyan kabak ve havucu ekleyip karıştıralım.
- Yoğurt süzme olmalı, ben 2 kase kullandım lakin yoğurdu göz kararı azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Çok katı olmazsa daha lezzetli oluyor.
- En son cezveye zeytinyağı ve pulbiber ekleyip hafif kavuralım. İçine cevizli de ekleyip salatamızın üzerini süsleyelim.





