Kabak Mücver
Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet yumurta
- 3 -4 kısım taze soğan
- 3- 4 kısım maydanoz
- 3- 4 kaşık yoğurt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz biber
- Sıvı yağ
Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm sebzeler rendelenir. Taze soğan ve maydanoz doğranır.
- Yoğurt, un, yumurta ve baharatlar eklenir. Karıştırılır.
- Yağ tavaya alınır. Yağ kızdıktan sonra bir yemek kaşığı yardımıyla mücver tavaya koyulur.
- 2 tarafı kızarınca tavadan alınır. Afiyet olsun 😊.
Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






